Τί είναι οι Gricks.gr;

 

Gricks (Greeks + bricks) είναι η ελληνική λέσχη (LUG) ενηλίκων φίλων των LEGO® (AFOL). Είναι μια ομάδα μοντελιστών και συλλεκτών LEGO®, ηλικίας από 18 ετών και πάνω, η οποία προωθεί τη δημιουργικότητα μέσω των προϊόντων του ομίλου LEGO® και φροντίζει για τη διάδοση της κουλτούρας των LEGO® στο ελληνικό κοινό.

Τα μέλη των Gricks είναι ενήλικα άτομα τα οποία χρησιμοποιούν τα προϊόντα LEGO® για να κατασκευάζουν τις δικές τους μοντελιστικές δημιουργίες. Μέσα από τις δραστηριότητες της ομάδας:

  • Προβάλουν το έργο τους στο ευρύ κοινό, διοργανώνοντας εκθέσεις κι εκδηλώσεις ή συμμετέχοντας σε συναφείς εκθέσεις κι εκδηλώσεις.
  • Συνεργάζονται μεταξύ τους για τη δημιουργία σύνθετων κατασκευών.
  • Ανταλλάσσουν απόψεις κι ενημερώνονται για τις εξελίξεις στην αγορά των LEGO®.
  • Εκτελούν ομαδικές και συμφέρουσες αγορές LEGO®.
  • Βελτιώνονται μέσα από την ευγενική άμιλλα και τη συνεργασία με τα άλλα μέλη.
  • Συνεργάζονται με άλλους οργανισμούς για την παροχή LEGO® υπηρεσιών για κοινωφελείς σκοπούς.
  • Διοργανώνουν ή συμμετέχουν σε δωρεές LEGO®.

Οι Gricks είναι μια επίσημα αναγνωρισμένη ομάδα AFOL από την εταιρεία LEGO® (RLUG), έχοντας πρόσβαση σε υποστηρικτικά προγράμματα και χορηγίες αποκλειστικά για αναγνωρισμένες ομάδες χρηστών LEGO®.

Για να γίνει κάποιος μέλος των Gricks, θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του και να έχει δημιουργικό ή συλλεκτικό πάθος με τα LEGO®. Η εγγραφή του στους Gricks γίνεται μέσα από τη σχετική ιστοσελίδα (http://www.gricks.gr/index.php/el/component/users/?view=registration). Με την είσοδό του στο φόρουμ των Gricks, θα πρέπει να συστηθεί στην ομάδα (http://www.gricks.gr/index.php/el/forum/community/5-parousiaste-ton-eafto-sas) και, από εκεί και πέρα, μπορεί ν' αρχίσει να συμμετέχει στις συναντήσεις και τις δράσεις της ομάδας.

Γλωσσάριο:
AFOL: Adult Fan of LEGO® = Ενήλικας (18+) φίλος των LEGO®.
LUG: LEGO Users Group = Ομάδα ανθρώπων που χρησιμοποιούν τα LEGO®.
RLUG: Recognised LEGO® Users Group = Αναγνωρισμένο LUG από τη LEGO®.

 

Μια σύντομη φωτο-παρουσίαση των Gricks:

https://www.youtube.com/watch?v=YQvOOiLl9ss

Facebook